Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: CÎME Ambassador Katrien Frenssen

by Florian Vanderstockt |

Want a sneak peek of what it's like at the CÎME office? Meet our staff members and discover our best kept beauty secrets.
This month: Katrien Frenssen - new ambassador. 

(This interview is in Dutch)

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik ben een (soms) te actieve madam en vind het heerlijk om me te omringen met optimistische, gevoelige, lieve mensen die me energie geven. Ik hou van geven in alle vormen ...

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?

Ik ben make-up/haar artieste, meestal aan het werk op een filmset voor een tv-reeks of een film. Wanneer ik niet op een vaste productie sta, dan doe ik losse dingen, assisteren bij collega’s, lesgeven in een make-up school (MUD) of ik doe make-up workshops voor Les Couleurs De Noir... er is altijd wel iets te doen.

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?

Ik word in mei 50 jaar, zeer vreemd want het voelt absoluut niet zo! Mijn huid is redelijk gevoelig. Ik kan plots uitslag krijgen en dan is die ineens ook weer weg.

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME?

Voor de opnames in 2018 van de film Torpedo, waar men zo ecologisch mogelijk wou draaien, ging ik op zoek naar ecologische, Belgische producten. Ik begon te zoeken en toen ik CÎME ontdekte en meer over jullie verhaal te weten kwam, was ik meteen verkocht. Van het moment dat ik deze producten ook begon te gebruiken op de acteurs en actrices merkte ik dat ik niet alleen was. De CÎME-producten voelen allemaal heel aangenaam en je ziet de huid goed reageren. Ikzelf gebruik sindsdien niets anders en ben nog elke dag blij als ik mijn huid verzorg hiermee. Er zijn al veel mensen me gevolgd!

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Moeilijk! Op één toch wel Kissed by a Rose, het blijft een heerlijk gevoel om deze olie in te masseren en zijn werk laten doen. Under my Skin op een tweede plaats omdat die zo goed voedend aanvoelt. Himalaya 29°N-81°E | Universele eerste hulp balsem, altijd goed om bij de hand te hebben.

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?

Om eerlijk te zijn heb ik geen grootse rituelen. Ik reinig mijn huid goed met Recette de Pureté en Rosée de Roses en doe dan verzorging van Under my Skin en Kissed by a Rose. Als mijn huid echt super droog is, durf ik al eens L’huile by CÎME te mengen met mijn crème. Na het douchen met de heerlijkste Nuts about you bodywash smeer ik me in met L’huile by CÎME. 1 keer per week maak ik een scrub met de L’huile de CÎME en Magnificent Mandarine, dit is zo fijn!! Ik heb altijd de handcrème en lippenbalsem in de buurt. Met de koude en het vele alcoholgel-smeren durf ik zelf de lippenbalsem op mijn handen te smeren.

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?

Ik probeer zo veel mogelijk navullingen te gebruiken, shampoobars, katoenen herbruikbare watjes, Smeer geen rommel op je lijf!! Ik gebruik de Yuka app bij aankoop van veel producten, duurt soms wel wat langer als je gaat winkelen :-)

Wat is je ultieme beauty-tip?

1x per week maak ik een scrub met het de L’huile by CÎME en Magnificent Mandarine. Je huid wordt hier superzacht van. Wanneer je je huid reinigt, de olie afhalen met een gastendoekje met warm water! Zalig! Ik probeer dit zo veel mogelijk bij de acteurs en actrices aan te leren bij het afschminken. Mijn vorige productie heb ik op een hele draaiperiode 1 pakje vochtige doekjes gebruikt, zelfs de mannen kwamen een warm handdoekje vragen. Ze deden het gewoon zelf!! Met de koude en het vele alcoholgel-smeren durf ik zelf de lippenbalsem op mijn handen te smeren. Werkt echt goed. VEEL WATER DRINKEN!

Wat is je grootste beauty-blunder?

Toen ik een jaar of 16 was had ik redelijk veel last van acné en ik was redelijk gefrustreerd hierdoor. Ik probeerde alle mogelijke trucjes om er vanaf te geraken. Op een dag dacht ik, ik zal die infraroodlamp eens proberen, het was zo een antiek modelleke van mijn mama tegen de nekpijn. Je moest dan zo een brilletje opzetten om je ogen te schermen en mocht echt niet langer dan 2, 3 minuten ervoor zitten. Ik deed het stiekem, denk ik, en ook te lang. Gevolg, ik werd ‘s nachts wakker met een verbrand gezicht dat verschrikkelijk veel pijn deed. De dagen erna kreeg ik alle uiterlijke brandwonden verschijnselen om te eindigen met een “kartonnen” huid die heel veel tijd nodig had om te herstellen…

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?

Ik heb soms echt een heel hectisch, onregelmatig leven en probeer dit zo goed mogelijk te combineren met mijn gezin, de vrije tijd die er in zo een drukke periode is, die is dan soms zeldzaam. Ik kan dan in die periodes ontzettend genieten van wandelen met de hond, ‘s morgens langer met een koffie aan de tafel zitten en wat babbelen met huisgenoten en wat huishouden doen… Maar als ik echt vrije tijd heb dan geniet ik enorm van met mijn vriendinnen wandelen en heerlijke gesprekken hebben of als het uitkomt een weekendje samen weg. En uren lekker koken, bakken, breien, lezen, moest ik echt tijd over hebben tekenen en schilderen maar momenteel geraak ik daar nog niet aan. We zitten in verbouwings-en verhuisdrukte nu, dus daar gaat heel veel tijd naartoe. En ik begin met een nieuwe tv-reeks dus er zal niet veel vrije tijd meer overblijven tot de grote vakantie.

Add To Cart