Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: CÎME Ambassador Elisabeth Van Lierop

by Katarina Akay |

Meet our #honestlybeautiful CÎME ambassador Elisabeth Van LieropGet to know her, her beauty secrets and beauty bloopers, her favorite CÎME-products, her eco lifestyle hacks and more. 
(This interview is in Dutch)

Credits photography: Laura Vleugels for FlairHoe zou je jezelf omschrijven?

Mijn tagline op Instagram is al jaren: plantbased mom of 2 who’s trying to live a healthy, happy and sustainable life. En dat dekt denk ik de lading wel. Niet dat ik altijd blij, gezond en duurzaam bezig ben. Maar ik maak wel actief bewuste keuzes om er alle dagen het beste van te maken.

 

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?

Ik schreef net een boek! Spannend wel, zo een eerste keer. Dit najaar komt PLANTENETERS uit. Een boek vol tips rond duurzaam en plantaardig opvoeden.
 

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?

Ik ben 33 en ik heb altijd al een gemakkelijke huid gehad. Denk dat ik alle puistjes die ik in mijn leven had op 2 handen kan tellen. Enkel aan het begin van mijn zwangerschappen had ik er een paar. Wat dan wel schattig is. In de winter wordt mijn huid soms een beetje droog en ik begin de eerste rimpeltjes te krijgen. Zeker nu dat mijn jongste zoon me al twee jaar elke nacht wakker houdt, merk ik wel dat mijn huid er soms wat vermoeid uit ziet
 

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME?

Ik voel me soms echt een tomboy. Ik hou niet van shoppen, Heb dan ook een minimal wardrobe, draag nooit juwelen, gebruik geen make-up, ging al sinds mijn kleutertijd niet naar de kapper en weet niks van beauty producten. En net daarom hou ik wel van CÎME. Niet te veel tralala maar gewoon goeie basis producten waarvan ik weet dat ze zo duurzaam mogelijk gemaakt zijn. Geen marketingtrucs met elk seizoen een nieuw gamma aan must-haves in verschillende kleuren en geuren. Ik hou wel van die minimale aanpak.

 

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Mijn eerste time product was de lippenbalsem. Eens ik die testte wou ik geen andere meer. Mijn man is ook enthousiast. Tijdens mijn zwangerschap smeerde ik mijn buik in met de l'Huile by CÎME om striemen tegen te gaan, en ook omdat dat echt voelt als verwennerij. In de zomer gebruik ik de olie ook wel eens op mijn benen om ze een gouden goud te geven. En als mijn haar echt droog is dan krijgen mijn haarpunten ook wel eens een olie-beurt. De CÎME handzeep vind ik zooooooo heerlijk ruiken. Voelt elke keer weer als een wellness momentje. In de eerste corona-golf haalden we drie bussen in huis als aanmoediging om vaak onze handen te wassen. En dat werkte. Ik gebruik zelden dagcrèmes. Maar als ik iets gebruik dan is het wel het serum met rozenolie, Kissed by a Rose: dat ruikt zoooooooo goed. En de Under my Skin dag & nachtcrème. Na weer een vermoeiende nacht met mijn zoon die nooit wil slapen voelt dat soms aan als een klein me-time momentje

 

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?

Geen. Ik probeer 1 keer per week mijn haar te wassen. En om de twee dagen ga ik mee met mijn kinders in bad. Ik ben in de periode van mijn leven waarin de momentjes voor mezelf nogal schaars zijn en er heel veel tijd en energie naar mijn twee wervelwinden gaat. De tropenjaren, zoals ze zeggen. Hierdoor kan ik wel genieten van de momentjes dat ik wel eens even tijd neem voor mezelf door wat langer in bad blijven om mijn benen te scheren, of toch eens een serum en een crème aan te brengen of mezelf in te oliën.
 

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?

Door zo weinig mogelijk producten te gebruiken. Soms kom ik in badkamers van anderen 10 verschillende soorten shampoos, zalfjes, potjes, flesjes, zeepjes tegen.. Allemaal halfvol. Ik kies er bewust voor om enkel producten te kopen die ik dan ook echt gebruik. Zoals ik al zei: fijn dat CÎME zo een degelijk gamma van basics heeft.
 

Wat is je ultieme beauty-tip?

Lachen en mensen in de ogen kijken. Je mag er nog zo oud, moe, verwilderd of verfrommelt uitzien. Als iemand je met een oprechte lach aankijkt dan smelt je toch meteen?!
 

Wat is je grootste beauty-blunder?

Toen ik 12 was, heb ik ooit eens een kam in mijn haren gedraaid waardoor hij helemaal vast zat en mijn moeder die er uit moest knippen, met een hele korte froufrou als gevolg. Niet meteen mijn beste look.

 

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?

Wij kochten vlak voor de zomer een camper. Maar toen besloot ik om op twee maanden tijd een boek te schrijven en zaten we heel de grote vakantie thuis. Twee jaar geleden maakten we een road trip van 100 dagen door Spanje en Portugal en dat willen we deze winter wel op nieuw doen. Een periode enkel dingen doen die we willen, zonder te veel verplichtingen: daar kan ik nu eens echt mijn batterijen aan op laden.

 

Waar hecht jij belang aan in het leven?

Mijn gezin staat de voorbije jaren wel écht op de eerste plek. Ik heb dan ook echt de allerstebesteman. Een leven zonder hem voelt als applaudisseren met maar 1 hand. En onze kinderen zijn echt de max. Ook al houden ze niet van slapen. Door hen voel ik de noodzaak om duurzaam te leven extra hard. Alle klimaatvoorspellingen zijn niet echt optimistisch en ik wou ze natuurlijk wel graag een mooie toekomst geven. Daarom eten we plantaardig, gaan we zo vaak mogelijk met de fiets en kopen we voornamelijk tweedehands, bio, fairtrade lokaal en seizoensgebonden.
 

Hoe hou jij het kind in jezelf wakker?

Door voluit mee te spelen met mijn kinderen. De momenten dat ik probeer te multitasken tussen mijn kinderen entertainen en tegelijkertijd eens door mijn mailbox of Instagram te gaan zijn soms echt frustrerend. Omdat het dan alle twee niet echt lukt. Maar eens ik mijn aandacht volledig bij hen leg dan kan ik zo worden meegetrokken in hun fantasie. Verwonderlijk om de wereld vanuit hun ogen te kunnen zien. Maar eigenlijk is alles wat je jouw volledige aandacht geeft zo fijn. We zijn het zo gewend geworden om altijd van alles tegelijkertijd te doen. Continu met 1 oog op onze smartphone. Date night met mijn man met onze gsm ver weg in een kast: dat voelt echt als een luxe.

 

Wat is jouw rol in de Female Empowerment vandaag, en hoe hoop je hiertoe bij te dragen?

Sinds ik een dochter heb, ben ik me extra bewust van de rol die ik als moeder speel bij haar eigen zelfbeeld. Ik let er op dat ik me nooit negatief uitspreek over mijn eigen lichaam. Zelfs niet toen ze na de bevalling van haar broer zei: mama de baby is er uit en toch heb je nog zo een dikke buik. Ik probeer haar te laten zien dat een lichaam steeds in verandering is, soms wat zachter of eens met een blauwe plek of een schram op de knie. En dat dat allemaal oké is. Meer nog: dat het waanzinnig is hoe ons lichaam zich kan aanpassen en herstellen. Op een ruimer niveau probeer ik het te normaliseren om met een minimal wardrobe zonder make-up door het leven te gaan. Alle foto’s van mijn boek waren bijvoorbeeld au naturel. En ik post hier ook wel regelmatig over. Geen kritiek voor wie zich wel graag schminkt hé. You do you. Maar de standaarden voor mannen en vrouwen liggen zoooooo ver uit elkaar. Het wordt eens tijd dat we niet meer van vrouwen verwachten dat ze altijd hun oksels scheren, hun cellulitis verbergen en zich opmaken voordat ze naar buiten gaan.
Add To Cart