Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: CÎME Ambassador Joke Emmers

by Leen Cammaerts |

We at CÎME went to have a look behind the scenes with our newest ambassador Joke Emmers, read the interview here! 

(This interview is in Dutch)

 


  

Hoe zou je jezelf omschrijven? 


Als een bruistablet. Iemand die de omgeving graag enthousiasmeert en houdt van lachen. Maar ook iemand die licht perfectionistisch en enorm gepassioneerd is door theater en haar vrienden.


 

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?



Door corona ligt het allemaal wat stil. Ik ging een theaterproductie maken in Nederland, maar die kon helaas niet doorgaan. Nu ben ik aan het schrijven aan nieuwe projecten in de hoop dat die zullen kunnen doorgaan zodra de theaters weer open mogen. Een enorm leerrijk proces!
Wel kwam recent LEEF op één. Een reeks waarin ik Anja speelde, een jonge vrouw die lijken schminkt. Het was heerlijk om haar te mogen vertolken.

 

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?



Volgende week word ik 31! Oh jee ... 
Mijn huidtype? Goeie vraag! Ik denk dat ik best een gezonde huid heb. Zeer weinig last van puistjes of vettige huid. Soms is mijn huid ietwat droog, maar dat kan goed verholpen worden met de juiste producten!

 

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME? 

Dankzij Carolien Wardenier leerde ik CÎME kennen en daar ben ik erg dankbaar om. Ze kwam me schminken voor een tv show en ik vertelde dat ik niet echt een dagcrème had. Omdat ik snel zweet, is dagcrème niet altijd evident. Zij viel bijna van haar stoel en stak me staaltjes van jullie toe. Die moest ik maar eens proberen. En ze vertelde me over jullie fantastische werking. Dus heb ik onmiddellijk producten besteld. Daisy Delight en Rosée de roses staan alvast in mijn kast en gebruik ik dagelijks!

Zelf ben ik nog het meest overtuigd door de projecten die jullie opzetten in de streken waarvan jullie producten gebruiken. Dat je door het kopen van een product, bijdraagt aan het bijscholen van kinderen bijvoorbeeld, is toch fantastisch. En jullie zijn enorm bezig met duurzaamheid en het beperken van jullie ecologische voetafdruk, dingen die mezelf ook mateloos fascineren en bezighouden. Dus daar matcht het 100%!






Wat is je favoriete CÎME-product en waarom?

Voorlopig is dat absoluut Daisy Delight. Na twee dagen voelde ik al dat mijn huid zachter werd en sindsdien smeer ik de crème iedere dag, ‘s ochtends en ‘s avonds! Het is een dagcrème die lekker licht smeert, waardoor je dus niet het gevoel hebt dat je met een dichtgeplamuurd gezicht rondloopt. Heerlijk.

 

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?



Het heeft enorm lang geduurd voor ik een ritueel had. Aangezien ik niet de moeilijkste huid heb, vond ik het niet echt nodig deze te verzorgen en volstond wassen met water. Toen een make-up artist me erop attent maakte dat ik bij het filmen mijn huid toch laat afzien door al de schmink en er best wat beter voor zou zorgen, ben ik beginnen zoeken. Sinds ik jullie producten ken, is het steevast reinigen met Rosée de roses en erna Daisy Delight inmasseren. Zowel in de ochtend als voor het slapen gaan.

Verder ga ik nog veel producten testen, dus ik gok dat het antwoord op deze vraag binnen een aantal weken al enorm zal verschillen!

 

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?



Door zoveel mogelijk spullen zonder verpakking te kopen of producten met verpakkingen waar bewust over nagedacht is, zoals bij jullie. Mijn scheermesjes zijn vervangen door eentje waarvan je nieuwe mesjes nodig hebt en die mesjes kunnen gerecycleerd worden. Shampoo en zeep heb ik in bars en mijn reinigingspads heb ik zelf uit oude T-shirts gemaakt. Ik probeer er wel erg bewust mee bezig te zijn. Het zijn kleine ingrepen die stap voor stap plaatsvonden en ondertussen kan ik met trots zeggen dat mijn badkamer redelijk groen aan het worden is. 


 

Wat is je ultieme beautytip?

Oh, dat vind ik een moeilijke vraag! Je straalt uit hoe je je voelt? Zo iets? Dus mentale gezondheid is even belangrijk als je fysieke gezondheid? En af en toe goed zweten reinigt de poriën? Ik denk dat we voor beauty-tips beter naar jullie kunnen kijken! Ik kan niet wachten tot die workshops weer mogen doorgaan, want ik heb nog veel te leren!

 

Wat is je grootste beautyblunder?


Toen ik 18 was, droeg ik een kort froefroetje. Dat maakte mijn hoofd enorm dik en zag er heel vreemd uit. Zeker als ik nu naar foto’s van toen kijk. Verder hebben ze me ooit opgemaakt voor de persdag van Charlie (de eerste reeks waarin ik meespeelde) en omdat ik niet veel van make-up weet/wist liet ik hen begaan. Het was in Nederland en ze hebben me toen - ik was 21 jaar - enorm slecht geschminkt, ik leek wel 35! Dat was zo lelijk. Toen ik het zag, ben ik op de toiletten gaan huilen en heb ik de helft eraf geveegd, maar het mocht niet baten.

 

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?


Voor corona had ik volmondig geantwoord: WANDELEN! Maar dat is ook niet meer helemaal aan de orde. Nu is dat vooral cocktails drinken bij vrienden op straat of rond een vuurkorf zitten met hen. Voor mij zijn mijn vrienden de grootste bron van rust. 


 

Waar hecht jij belang aan in het leven?


Aan rechtvaardigheid. Ik kan er moeilijk tegen als iemand onrecht wordt aangedaan.

Verder aan hechte vriendschappen. Dat wanneer er iets is, mensen weten dat ze op je kunnen rekenen.

Aan cava. Dat maakt altijd gelukkig.

En aan een poging doen om mensen rondom mij gelukkig te maken. Door te zijn, door eens een bloemetje te sturen, door te bellen, ... Tonen dat je er bent, dat is voor mij enorm belangrijk.

En mijn neefje en nichtje zien opgroeien en er zoveel mogelijk voor hen zijn.

 

Hoe hou jij het kind in jezelf wakker?


Door te spelen. Mijn job alleen al bestaat uit spelen. Uit je impulsen de vrije loop laten gaan! Oh, er is echt niets zaliger dan dat! En wanneer ik bij mijn neefje en nichtje ben, denk ik soms dat ik het grootste kind van ze allemaal ben. Dat kind hoeft voor mij niet te snel te gaan slapen, laat dat maar lekker wakker blijven! 


 

Wat is jouw rol in de Female Empowerment vandaag, en hoe hoop je hiertoe bij te dragen?


Onze taal is waanzinnig doordrongen van mannelijke verwijzingen. Al is het maar de uitspraak ‘Komaan mannen!’ die soms tegen een hele groep meisjes geroepen wordt. Dit zijn wel dingen waar ik mezelf en anderen op attent maak. Dat we een bewustwording krijgen van hoe - net als bij racisme - taal enorm krachtig kan zijn en hoe het onbewust in ons systeem zit. Eens we dat beseffen en daar aandacht aan besteden, maken we een mooie vooruitgang denk ik.

Add To Cart