vrouwelijk ondernemen HOB

Title

vrouwelijk ondernemen HOB

19 July 16
Description: 

INSPIRERENDE ONDERNEEMSTERS: House of balm

 

Het CÎME team laat zich graag inspireren en steekt andere ondernemende vrouwen een hart onder de riem. Daarom interviewden wij voor deze reeks enkele straffe dames met een boeiend verhaal. Deze keer interviewden wij Kina van House of Balm in Nederland.

House of Balm brengt een selectie van 's werelds beste natuurlijke en biologische beauty producten. Hun merken worden met de hand geplukt en getest. Bovendien focussen zij voornamelijk op de meest innovatieve en ecologisch gedreven niche merken.

Hoe is het idee van House of Balm ontstaan?
Sinds jaren gebruik ik zelf alleen maar verantwoorde en gif-vrije huidverzorging en cosmetica. In New York, Copenhagen en Stockholm zag ik leuke vernieuwende winkels die dit aanboden en waar je alles kon testen. Ik miste zoiets in Nederland. Vanuit dit gemis is House of Balm ontstaan.

Wanneer en waarom heb je de klik gemaakt naar gif-vrij/bio/healthy? 
Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in huidverzorging. Toen ik mij 3 jaar geleden verdiepte in wat er allemaal in conventionele huidverzorging en cosmetica zat schok ik mij te pletter. Wij worden zo voor de gek gehouden door de conventionele cosmetica industrie. Dat dit zomaar mag, begrijp ik nog steeds niet. De klik was  meteen gemaakt. Nu wil ik niks meer anders.

Hoe heeft je gif-vrij/bio/healthy lifestyle je leven veranderd?
Ten eerste is mijn huid en haar  veel mooier. Ik was al jaren bewust bezig met gezonde voeding. Het geeft mij nu een extra fijn gevoel dat ik deze troep ook niet meer binnenkrijg via mijn huid en haar verzorging. 

En wat was de reactie van je omgeving hierop? 
De eerste reactie was dat ze mijn standpunt overdreven vonden. “Als het echt zo slecht was, dan was het toch allang verboden”,  vertelden mensen me. Inmiddels heb ik wel iedereen kunnen overtuigen!

Hoe bio ben je ondertussen zelf? Heb je nog „non-bio” zondes?
Ik eet gezond. Voornamelijk veganistisch, bio en weinig suikers. Maar non-bio zondes heb ik zeker. Een blik cola als ik een energiedipje heb, kan ik niet weerstaan.

Wat is jouw ultieme beautyt tip? 
Gezond eten met veel groente en fruit. Niet roken. Met mate drinken en jezelf goed beschermen in de zon. En natuurlijk gif-vrije huid verzorging gebruiken.

Wat is je favoriete CÎME product? 
Moeilijke vraag, ik vind alles heel fijn. Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor Recette de Pureté. Zelfs als ik heel veel make-up op heb gaat alles er zonder moeite af. Bovendien maakt het de huid heerlijk zacht.

Wij zijn alvast fan! Jullie ook?

Het CÎME team