Meet #bosslady Eva Trappeniers - ONZE FAVORIETE GROENE MAKE-UP ARTIESTE

Title

Meet #bosslady Eva Trappeniers - ONZE FAVORIETE GROENE MAKE-UP ARTIESTE

10 October 16
Description: 

Meet #bosslady Eva Trappeniers - ONZE FAVORIETE GROENE MAKE-UP ARTIESTE

 

Het CÎME team laat zich graag inspireren door andere #bossladies. Daarom interviewden wij voor deze reeks enkele straffe dames met een boeiend verhaal. 


 

Eva Trappeniers – van make-up & skincare studio Von Winckelmann – is onze favoriete groene make-up artieste! In het interview hieronder kom je te weten wat haar linkt met CÎME en wat haar tips zijn voor een gemakkelijke maar efficiënte huidverzorging!

Exact een maand geleden opende Eva haar eigen pop-up studio GREEN BEAUTY BAR in hartje Mechelen. Je kan langskomen tot en met 30 december voor mini skincare behandelingen met onze CÎME producten, gratis staaltjes, workshops, een make-up en kapsel make-over,… en nog veel meer! 

 

Jij bent een liefhebber van biologische beautyproducten. Sinds wanneer is deze interesse of bewustwording er gekomen?
Enkele jaren geleden werd aan mij gevraagd om als visagiste te werken op een evenement van “de stichting tegen kanker”. Dit deed mij nadenken over de producten die ik gebruikte en welke invloed ze hebben op onze gezondheid. Toen ik mij daarin begon te verdiepen ben ik radicaal overgeschakeld naar huid-, dier- en milieuvriendelijke cosmetica en huidverzorging.

Zijn er eventuele trends waarvan je denkt dat deze zullen overwaaien naar België?
Door de snelheid van informatie met social media heb ik het gevoel dat elke trend in een mum van tijd wordt opgepikt bij ons :). Hoewel ik merk dat ze in Nederland toch nog iets trendgevoeliger zijn en verder staat qua bewustwording rond ecologie etc. …

Hoe kwam je met CÎME in contact?
Ik stond te werken in een ontbijt- en lunchbar “Noen” in Mechelen, toen iemand binnenkwam om te vragen of Noen interesse had om er workshops van CÎME te laten doorgaan. Ik heb me in het gesprek gemengd omdat ik CÎME reeds kende via een vriendin en zelf graag workshops over huidverzorging wou geven. Kwam dat even goed uit :)!

Wat sprak jou aan het merk?
Eerst en vooral omdat het Belgisch is en uiteraard ook omdat ze zowel huid-, dier- en milieuvriendelijk zijn. Hun verhaal en de samenwerking met Nepalese boeren spreekt tot de verbeelding en geeft diepgang aan het merk.

Wat is jouw favoriete CÎME product en waarom?
Dat is een moeilijke vraag aangezien ik ze allemaal gebruik! Als ik moest kiezen is het droge huidolie L’Huile by CÎME. De hond van mijn vriend heeft het duidelijk ook graag, want die begint steevast aan mijn benen te likken als ik het gebruik.

Wat is volgens jou de sleutel tot een geslaagd dagdagelijks beautyritueel?
Het is volgens mij een kwestie van gewoonte creëren. Het feit dat de producten van CÎME zo eenvoudig zijn in gebruik, maakt het makkelijk om ze dagelijks te gebruiken. Je dagelijkse beautyritueel is pas geslaagd als je je huid hebt gereinigd en nadien hebt gevoed. Dit alles met een product aangepast aan je huidtype.

Wat doe je extra voor een speciale gelegenheid (een feestje, een etentje op restaurant, etc.)?
Als ik een kleedje aan moet, gebruik ik de l’huile by CÎME op mijn decolleté, schouders, armen en benen. Zo krijgt mijn huid een warmere gloed en een gezonde glans. Bovendien ruikt het zalig en maakt het je huid super zacht, dus je voelt je ineens helemaal sexy ;).

Maak je ook soms zelf producten? Kan je één receptje delen met onze lezers?
Vroeger gaf ik veel geld uit aan dure lichaamsscrubs. Tegenwoordig heb ik gewoon een weckpot met rietsuiker en een pompflesje met amandelolie naast de douche staan. Goedkoop en zeker even effectief!

Als laatste: wat is volgens jou de ultieme beauty tip?
Als fervente gebruiker van natuurlijke huidverzorgingsproducten weet ik dat je niet altijd alles in de hand hebt. Ik mag dan nog de perfecte producten in mijn badkamerkastje hebben staan, één keer per maand heb ik sowieso last van een puist (of twee). Ook stress en tekort aan slaap doen mijn huid er vermoeid uitzien. Huidverzorging pakt uiteraard maar een deel van het probleem aan, daarnaast moet je ook letten op je gezondheid en wat je eet. Niemand is perfect en er bestaan geen wondermiddelen, maar de juiste huidverzorging zal er wel voor zorgen dat je huid gewoon normaal kan functioneren en gezond blijft. Slechte huidverzorging zal huidproblemen enkel in de hand werken en je algehele gezondheid schaden. Daarom ben ik er van overtuigd dat iedereen zou moeten overschakelen naar natuurlijk huidverzorging en cosmetica, voor jezelf, voor het welzijn van de dieren, hardwerkende boeren in arme landen en uiteraard onze planeet.

Laat je inspireren door Eva en breng een bezoekje aan de GREEN BEAUTY BAR! Meer info hier: http://vonwinckelmann.be/pop-up.html

Het CÎME team