Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: La Minimaliste

by Anke De Boeck |

Get inspired. The best tips and tricks come from the pro's. That is why we interview once a month one of our favourite make-up artists, bloggers, beauty specialists, ... We are happy to share with you their best inside beauty secrets and tips.
 

This month: Caroline Cazaerck - owner and creator of the blog La Minimaliste

(This interview is in Dutch)

 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

 

Idealist, dromer en levensgenieter. Steeds op zoek naar échte gelukzalige momenten en pure ervaringen. Ik hou van gezond & lekker eten, fitness workouts, watersporten, duurzame fashion, gezellige avonden met vrienden & natuurlijk gezonde huidverzorging.

Op mijn blog www.laminimaliste.be schrijf ik over alles wat te maken heeft met minimalisme en verantwoord en bewust leven. Steeds modern en strak vormgegeven, geen geitenwollensokken-gedoe voor mij!

 

Leeftijd? - Huidtype?

 

27. - Gemengde huid.

 

Je bent een liefhebber van biologische producten, hoe is deze bewustwording gekomen?

 

Door het zien van documentaires als ‘Cowspiracy’ en ‘Forks over knives’ en het lezen van boeken als de ‘China Study’ en ‘How not to die’ van Dr. Gregor, ben ik mij heel bewust geworden van wat ik eet. Ik eet al anderhalf jaar geen vlees meer en eet voor de rest zoveel mogelijk ‘plant-based’.

Ik stond vroeger niet stil bij wat er bv. allemaal in een hamburger ging en hoe deze werd gemaakt. Ik had geen connectie meer met de oorsprong en het productieproces van mijn eten.
 

Hetzelfde verhaal voor mijn verzorgingsproducten. Ik gebruikte mijn vertrouwde douchegel en shampoo, zonder ook maar een blik te werpen op de ingrediënten. Ik ben mij gaan verdiepen in boeken, wetenschappelijke artikels en bevindingen omtrent bestanddelen in ‘traditionele’ cosmetische producten en ik ben echt geschrokken. Sinds ik ben beginnen letten op wat ik in mijn lijf steek en wat ik op mijn lijf smeer, voel ik mij gewoon fysiek en mentaal veel beter.

 

Hoe heb je CÎME leren kennen?

 

Door een PR-bureau werd ik uitgenodigd op de opening van de tijdelijke ‘Flash Shop’ in Antwerpen. De producten van CÎME waren daar aanwezig en ik was echt onder de indruk van de ingrediëntenlijst. Na de aangeboden handverzorging was ik helemaal verkocht!

 

Je favoriete CÎME product en waarom?

 

Héle moeilijke keuze, maar als ik dan toch moet kiezen dan ga ik voor de l’Huile by CÎME omwille van zijn diversiteit. Ik gebruik hem echt voor alles: als lichaamsolie, voor mijn nagelriemen, als badolie en ik gebruik hem op de punten van mijn haar. De perfecte all-in-one starter voor mensen die de overstap willen maken naar meer natuurlijke huidverzorgingsproducten. De volledige review kan je trouwens terugvinden op mijn blog!

 

Wat is je ultieme beauty tip?

 

Reinig je huid iedere dag voordat je gaat slapen en doe dit steeds met een zachte reiniger die je huid niet uitdroogt. Vaak hebben mensen met een gemengde of vette huid de neiging om een agressieve reiniger te gebruiken waardoor je huid als het ware ‘gestript’ wordt van zijn natuurlijke barrière laag. Als reactie zal de huid juist opnieuw meer sebum gaan produceren. Let op met harde synthetische ingrediënten, parfum en alcohol. Ik opteer voor een zachte reiniger met zoveel mogelijk natuurlijke en zachte ingrediënten, en check steeds de ingrediëntenlijst.  

 

Wat is je grootste beauty blunder?

 

Ik zal je moeten teleurstellen, een hele grote beauty blunder heb ik niet echt eigenlijk. Als het op experimenteren met mijn uiterlijk aankomt, ben ik echt een watje. Ik heb nog nooit mijn haar laten kleuren en ik had pas oorbellen op mijn 21.

Als ik dan toch iets moet bedenken, dan is het dat ik vroeger misschien iets teveel make-up droeg. Nu ben ik veel meer fan van de ‘naturelle’ make-up look. Een minerale bb-cream met SPF is meer dan voldoende, die foundation had ik vroeger eigenlijk niet nodig.

 

Hoe ziet jouw dagelijks beauty ritueel eruit?

 

“Less is more” is het motto van ‘La Minimaliste’ en dat zie je ook terug in mijn beautyroutine. Ik ben geen fan van ellenlange beautyrituelen van 10 stappen.

Ik reinig mijn huid ’s ochtends en hydrateer. Dan gebruik ik minerale make-up. ’s avonds reinig ik opnieuw, maar dan 2 keer(1 keer met een olieachtige reiniger om de make-up op te lossen en 1 keer met dezelfde zachte reiniger die ik ’s ochtends gebruik). Dan hydrateer ik opnieuw. Afhankelijk van mijn huidconditie en de periode van het jaar vul ik ervoor nog aan met een serum.

 

Hoe probeer jij je badkamerkastje ecologischer/biologischer te maken?

 

Door La Minimaliste ben ik elke dag bezig met duurzaamheid, ook in mijn badkamerkast. Ik heb al mijn ‘oude’ verzorgingsproducten & make-up vervangen door natuurlijke en/of ecologische producten. Verder heb ik ingrediëntenlijsten leren ‘lezen’ en hecht ik veel belang aan gecertificeerde labels zoals bv. die van ECOCERT, dit geeft al een goede indicatie.

 

Welke zijn de nieuwe trends die jij ziet opkomen?

 

Ik denk (en hoop) dat ‘natuurlijk’ en ‘duurzaam’ meer en meer de norm zal worden. Er zijn tegenwoordig zoveel fantastische en innovatieve bedrijven waardoor consumenten niet langer moeten kiezen tussen ‘gezondheid’ of ‘effectiviteit’ of tussen ‘modieus’ of ‘duurzaam’. Je krijgt het gewoon allemaal.

Een ‘luxe’ dagcrème van 150 euro die bomvol zit met parfum en synthetische ingrediënten, weinig werkzame actieve bestanddelen bevat en bovendien schadelijk is voor zowel jezelf als het milieu? Dat is geen luxe. En ik denk dat er steeds meer consumenten zijn die dat beseffen.

 

 

Liefs,

Caroline

Add To Cart