Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: Eveline from the CÎME team

by Anke De Boeck |

Want a sneak peek of what it's like at the CÎME office? Meet our team members and discover our best kept beauty secrets. 

This month: Eveline - hosts CÎME workshops. 

(This interview is in Dutch)

 

Omschrijf jezelf kort. Hoe zou je jezelf op Tinder/een datingsite omschrijven?

Ik ben een creatieveling en wannabe lifestyle journalist. Oefenen doe ik alvast op www.econista.net

 

Leeftijd? - Huidtype?

32 - gemengde huid

 

Je bent een liefhebber van biologische producten, hoe is deze bewustwording gekomen?

Eigenlijk is voor mij alles begonnen met documentaires als Cowspiracy en Demain. Vooral die laatste wist me dankzij zijn positieve insteek echt te inspireren. Meestal brengen films over klimaatverandering enkel de problematiek in beeld. In Demain zie je met voorbeelden van over de hele wereld hoe we de negatieve tendens kunnen omkeren. Ik geloof er sterk in dat alle kleine beetjes helpen en begon na te denken over hoe ik als individu mijn steentje kon bijdragen. Eerst en vooral ben ik duurzamer beginnen omspringen met voedsel. Nu zoek ik ook op andere vlakken in mijn leven naar duurzamere oplossingen.

 

Hoe heb je CÎME leren kennen?

Tijdens mijn zoektocht naar een duurzamere levensstijl kwam ik bij Olga van Supergoods terecht. Toen ik haar naar haar favoriete producten vroeg, vertelde ze me uitgebreid over een Belgisch merk dat zowel ecologisch als fair is. Je raadt het al…

 

Welk is je favoriete CÎME product en waarom?

L'Huile by CÎME is een multifunctioneel product, maar ik gebruik hem vooral graag voor mijn haar. Ik vrees dat mijn lokken nogal wat te verduren krijgen: afbleken, drogen met de föhn en dan nog aanvallen met de stijltang. Dit alles eist z’n tol: mijn haar voelt zeer droog aan. Ik ben onlangs begonnen met mijn haar te verzorgen met de olie van CÎME. Voor het douchen laat ik hem eerst een half uur in mijn haar intrekken. Ook na het douchen wrijf ik de puntjes nog eens goed in. Ik merk nu al een verschil: mijn haar voelt gezonder aan. Benieuwd welke resultaten ik kan boeken op langere termijn.

 

Wat is je ultieme beauty tip?

You are what you eat. Een gezonde en evenwichtige voeding en voldoende water doen je van binnenuit stralen.

 

Welke zijn de nieuwe trends die jij ziet opkomen?

Ik ben enorm trendgevoelig, maar probeer de laatste tijd om minder snel mee te lopen met elke nieuwe rage. Het constante wisselen tussen hypes houdt de wegwerpmentaliteit in stand en stimuleert overconsumptie. Mijn advies is daarom: vind een stijl die bij je past en blijf daar trouw aan. Je hebt niet elk laatste nieuwe hebbeding nodig. Zelf vind ik het bevrijdend om wat minimalistischer te leven. Door minder impulsieve aankopen te doen, heb ik wat meer budget om te investeren in kwaliteitsvollere producten. Ook heb ik het gevoel dat mijn eigen stijl nu sterker naar voor komt in mijn kleerkast. Ik denk langer na over een aankoop en het resultaat daarvan is dat mijn nieuwe kleren meer bij elkaar passen. Ik hoop zo ooit volledig komaf te maken met het “ik heb niets om aan te doen” syndroom.

 

Hoe ziet jouw dagelijks beauty ritueel eruit? Omschrijf je dagelijkse beauty routine.

Ik ben een echte CÎME convert: ik gebruik de olie, de lotion en de Daisy Delight crème. ’s Avonds gebruik ik ook het serum rond mijn ogen. Op een CÎME atelier leerde ik hoe ik mijn gezicht kan verzorgen. Het hele ritueel neemt wat tijd in beslag, maar ik vind het leuk om mezelf te pamperen. 

 

Ben je bezig met duurzaamheid? Zo ja, hoe probeer jij je badkamerkastje ecologischer/biologischer te maken?

Mijn laatste ecologische aankoop was een vaste shampoo. Het is een verpakkingsloos alternatief voor de shampoo uit fles en voelt aan als een stuk zeep. Nog een extra voordeel: je mag hem meenemen in je handbagage!

Add To Cart