Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: Elfi from Glam At Heart

by Anke De Boeck |

Get inspired. The best tips and tricks come from the pro's. That is why we interview once a month one of our favourite make-up artists, bloggers, beauty specialists, ... We are happy to share with you their best inside beauty secrets and tips.
 

This month: Elfi De Bruyn - creative stylist & nail artist - owner of Glam At Heart

(This interview is in Dutch)

 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

 

Mijn naam is Elfi, ik woon samen met twee schattige hondjes, na tien jaar Gent terug naar m'n roots Antwerpen. Ik ben 32 jaar en geloof dat ik een magic maker ben, of een creatieve styliste naast m'n nail art projecten. Ik heb twee boeken uitgebracht Happy Nails en Happy Nails 2. Op vlak van nagels ben ik dus helemaal mee, al voel ik me soms op vlak van beauty nog een groentje. 

Ik ben gestart met mijn platform www.glamatheart.com omdat ik in de eerste plaats mijn eigen wereld wilde inkleuren. Altijd opkijkend naar meisjes met roze haren op het internet, werd ik zelf dat meisje. Ik geloofde in de kracht van mijn eigen dromen en creëerde hierdoor een schitterende realiteit, dat laatste mag je letterlijk nemen want die dagelijkse portie glitter valt niet in mijn leven weg te denken. Op m'n nagels of boven m'n ogen: mijn reminder to shine!

 

Leeftijd? - Huidtype?

 

32. - Ik heb een lichte (bleke) huid, best gevoelig aan de zon want ik heb een zonneallergie en vooral droge huid.

 

Je bent een liefhebber van biologische producten, hoe is deze bewustwording gekomen?

 

Ik ben een liefhebber van alles wat met natuur te maken heeft. Van de wandelingen in het park tot wat ik op mijn huid smeer: ik word er echt gelukkig(er) van. Wanneer ik even wil ontsnappen aan de drukte ga ik wandelen in de natuur (met de hondjes) of trakteer ik mezelf op een portie me-time (gezichtverzorging, een heerlijk bad met het badzout van CÎME) Ik maak er mijn mini ritueel van. Sinds ik merk dat natuurlijke producten gewoon beter zijn voor mijn huid en effectief resultaat laten zien, gebruik ik ze. Ik heb zo'n paar jaar geleden een shift gemaakt, ook op etensvlak: je gunt je lichaam toch goede dingen i.p.v. troep?

En begrijp me niet verkeerd, ik eet ook nog wel eens pizza of er zal heus wel een ander type product in m'n beautycase terug te vinden zijn, maar ik hou van de gezonde balans tussen de twee. En op beautyvlak probeer ik echt 80% van mijn producten op natuurlijke basis te houden. Ik denk dat het een logische keuze is dat als je goed voor jezelf zorgt, lief bent voor jezelf dit in alles zo is: eten, tijd maken voor jezelf, producten die je gebruikt,... 

 

Hoe heb je CÎME leren kennen?

 

Ik heb CÎME leren kennen door mijn beste vriendin. Zij had een beautywinkel in Gent en hield ervan om goede en nieuwe producten in de haar winkel te verkopen. Toen ik last had van stress- uitslag rond mijn ogen en deels op mijn wangen en niets hielp had ik ergens online gelegen over jullie dagcrème. Under My skin werd mijn partner in crime en binnen de twee weken was mijn huid helemaal opgeklaard (echt waar!). Toen heb ik beseft dat de binnen- en buitenkant en alles wat je jezelf gunt aan goeds, echt wonderen doen. 

 

Je favoriete CÎME product en waarom?

 

Under My Skin blijft mijn favoriet. Ik hou ook erg van de textuur, trekt goed in. Niet te droog, niet te vettig, perfecte dekking. Ik hou ervan wanneer je een dagcrème smeert en je voelt dat je huid het goed opneemt. Ik ben ook erg fan van de droge olie l'Huile by CÎME (zie tip onderaan) en van het badzout Magnificent Mandarine. Ik had altijd een pot roze Himalaya zout naast mijn bad staan, dat ontlaadt negatieve energie en is zo goed voor je lichaam. Toen kwam CÎME met een variant, met daarin essentiële oliën en was ik dus meteen fan! 

 

Wat is je ultieme beauty tip?

 

Zoals ik zei ben ik best een groentje op beautyvlak. Ik doe maar wat en werkt het voor mij en mijn huid des te beter. Zo durf ik vaak mijn BB of foundation mengen met een druppeltje l'Huile by CÎME of smeer ik eerst wat dagcrème met olie over mijn gezicht om alles beter te mengen en te blenden. Ik hou van een natuurlijke look en zo kan ik alles egaler aanbrengen vind ik. En ik hou wel van dat beetje glow in je gezicht. Ook is het een perfecte olie voor droge plekjes en het verzorgen van mijn nagelriemen en die moeten er natuurlijk altijd op hun best uitzien! ;-)

 

Hoe ziet jouw dagelijks beauty ritueel eruit?

 

  • Ik reinig mijn gezicht met een zachte reiniger op oliebasis.
  • Dan breng ik mijn dagcrème aan.
  • Soms breng ik onder mijn ogen ook een oogserum aan.
  • Mijn dagcrème meng ik naargelang (seizoensgebonden meestal) met een druppeltje olie.
  • Foundation of BB crème, alleszins een lichte vorm van textuur en kleur want ik hou het graag natuurlijk.
  • Ik poeder af en breng wat blush en mascara aan.
  • En een zachte kleur of lipbalm op mijn lippen.
  • Tijdens de zomer draag ik een glitter eyeliner boven mijn ogen. (die ik dan met Kerst telkens insla om dan te gebruiken voor wanneer het zonnetje begint te schijnen)

 

Hoe probeer jij je badkamerkastje ecologischer/biologischer te maken?

 

Ik let op de verpakkingen: of ze recycleerbaar zijn, ze kan inruilen voot andere producten of ze kan laten bijvullen. Alsook zal ik me vaak verdiepen in de achtergrond van ingrediënten, oorsprong + in dit geval: de projecten die erachter schuilen. 

 

Ik hou ervan om mijn wereld te verruimen en te kijken waar ik mee focus op kan leggen naar een betere wereld. Je hoeft het alleen te weten dus heb ik de info, dan doe ik er wat mee door het bijvoorbeeld te delen met de buitenwereld en zo anderen mee bewuster te maken, los van hun eigen keuzes! Ik probeer ook eerst alles op te gebruiken, alvorens ik nieuwe producten openmaak of ga halen in de winkel. En natuurlijk zuinig zijn met het product. 

 

 

 

Liefs,

Elfi

Add To Cart