Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: Lotte & Jamie from the CÎME team

by Jona De Graeve |

Want a sneak peek of what it's like at the CÎME office? Meet our staff members and discover our best kept beauty secrets. 

This month: Lotte & Jamie - CÎME workshops. 

(This Interview is in dutch!)

Omschrijf jezelf?

Wij zijn twee schoonzussen, Lotte en Jamie, 34 en 28 jaar. Samen runnen we ‘KNAP’, een natuurlijk kapsalon met heerlijke gezonde producten. Daarbuiten geven we maandelijks workshops met natuurlijke verzorgingsproducten, minerale make-ups en DIY-haarkapseltjes.

We zorgen graag goed voor ons lichaam, zowel binnen als buitenkant. Tegenwoordig zijn we ons allemaal wel iets bewuster van onze leefgewoontes, deze lijn trekken we graag door in ons salon. We proberen een ecologisch, biologisch en natuurlijk gamma van producten aan te bieden.

Zo inspireren we de klanten om met ons mee te doen.

Huidtype?

Jamie: Ik heb een gemengde huid met een vette T-zone. Daarbij heb ik gevoelige wangetjes en droge contouren.

Lotte: Ik heb een gemengde huid met af toe nog hormonale woekeringen, ik noem ze met alle plezier nog ‘jeugd’puistjes. Nu ik halfweg de 30 ben merk ik wel dat mijn huid af en toe wat meer voeding kan gebruiken.

 

Hoe heb je CÎME leren kennen?

We zijn bewust op zoek gegaan naar (liefst belgische) gezonde producten om te verkopen in ons salon. Al snel kwamen we bij Cîme uit. We zijn dan een workshop gaan volgen bij Paplou in Hasselt en waren meteen overtuigd.

 

Wat doe je bij CÎME?

We zijn superblij dat Cîme ons concept zag zitten en wou samenwerken met ons.  We geven nu maandelijks een workshop en daarbuiten kan iedereen altijd langskomen in ons salon voor advies of om productjes aan te kopen. We kunnen met trots zeggen dat we Cîme-ambassadrices zijn!

 

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Lotte: Mijn favorietje op dit moment is de Himalaya balsem, ik gebruik hem bijna dagelijks voor uiteenlopende kwaaltjes: een puistje, stramme nekspier, muggenbeet, blauwe plek, ...

Tijdens de wintermaanden heb ik altijd last van droge handen met kloven (kapsters zitten heel veel met hun handen in het water), de handcreme van Cîme heeft me toen heel goed geholpen! Want geloof me, hier zijn al menig handcremes de revue gepasseerd.

Jamie: Ik ben fan van de Rosee de Roses tonic. Ten eerste is de geur superfris en het reinigt mijn huid goed na de reiningsolie.

 

Wat is je grootste beauty blunder?

Lotte: sinds ik kinderen heb, zit mijn hoofd niet meer altijd op de juiste plaats... Zo heb ik eens een hele dag gewerkt met een grote, roze-glitter kinderspeld in mijn haren! De klanten durfde waarschijnlijk geen opmerking geven aan een kapster... 😊 

Jamie: na het aanbrengen van mijn mascara moest ik niezen, ik vergat de achtergebleve mascara onder mijn ogen weg te vegen en ging winkelen. Achteraf begreep ik waarom de kassierster zo raar naar mij keek.

 

Wat is je ultieme beauty tip?

Reinigen van je huid. Ik zal nooit mijn bed inkruipen zonder mijn gelaat grondig te reinigen.

Ik ben iemand die dagelijks wat make-up draagt, ‘s nachts herstelt je huid, ze gaat echt aan het werk dan, dus heel belangrijk om deze een goede start geven!

 

Welke nieuwe trends zie jij opkomen?

Wij gaan er vooral vanuit dat de mensen zich bewuster worden van alles wat ze op zich smeren. Onze huid is het grootste orgaan, dus we kunnen er maar beter zorg voor dragen. Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt!

 

Hoe probeer jij je badkamerkastje ecologischer te maken? 

Stap voor stap ruim ik mijn kastje op. Ik probeer de kleine lettertjes te lezen, te zoeken naar schadelijke stoffen voor mens, dier of milieu. Zodra mijn productje op is, vervang ik dit met een ecologischer alternatief. Soms ontdek ik echt een slecht product, dat belandt dan wel meteen in de vuilnisbak.

 

Add To Cart