Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: CÎME Ambassador Kim Hertogs

by Leen Cammaerts |

Get to know our ambassador Kim Hertogs, read the interview here! 
(This interview is in Dutch)

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Als iemand avontuurlijk die er graag op uit trekt en nieuwe horizonten verkent.

Waar ben je momenteel mee bezig in je professioneel leven?

Wij zijn net klaar met draaien voor Mijn Slechtste Beste Vriendin, dus ik heb even tijd om wat uit te blazen. In september begin ik met een nieuw project waarin ik een hele toffe rol heb. :-) In oktober en februari gaan we met The Fieldwork weer op surftrip en daar kijk ik na de lange Covid19-pauze heel hard naar uit! In 2022 zal ik ook weer volop aan de slag gaan op de filmset.

Hoe oud ben je en wat is je huidtype?

Ik ben 39 en heb een eerder gemiddelde tot droge huid. Wellicht doordat ik veel buiten ben en blootgesteld word aan de elementen - zon, zee, wind, warmte, koude - heb ik het gevoel dat ik best goed hydrateer.

Hoe heb je CÎME leren kennen en hoe voel je zelf de match met CÎME?

Ik ga regelmatig eens langs bij Supergoods in de Kloosterstraat, waar ze alleen maar ‘faire’ en ‘schone’ producten verkopen. Ik ben al langer op zoek naar schoonheidsproducten waar geen schadelijke stoffen inzitten. Daar kwam ik er achter dat CÎME een Belgisch merk is. Ik heb dan eens een crème uitgeprobeerd (dat was de Belle D’Amour) en gaandeweg heb ik mijn collectie uitgebreid, inmiddels heb ik ongeveer het hele gamma en gebruik ik niets anders meer.

Wat is je favoriete CÎME-product en waarom?

Moeilijke keuze!
Ik denk de olietjes. Zowel Kissed By a Rose die ik gemakkelijk durf te combineren met mijn dagcrème voor extra hydratatie, zeker in de zomer, als de l’Huile by CÎME, die ik werkelijk voor alles gebruik. Ik smeer die in m’n droge haarpunten, ik smeer mijn gezicht ermee in, armen, benen, borst, alles wat een beetje extra hydratatie en ‘glow’ kan gebruiken. Perfect na een warm bad, na een ontharing, na een dagje in de zon, na het sporten.. 

Bij mij blijft er ook nooit een ‘vettig laagje’ achter, omdat de beide oliën heel snel en goed in mijn huid dringen, alles goed zacht doen aanvoelen en het ruikt dan nog eens heerlijk ook.

Wat is je dagelijkse beauty-ritueel?

Ik hou ervan als het een beetje vooruit gaat :-), dus ’s ochtends na de douche gebruik ik de dagcrème (de Under My Skin) en breng ik daarna wat eenvoudige make-up aan. Als m’n huid wat droger is, doe ik een druppeltje Kissed by a Rose bij m’n dagcrème.
’s Avonds doe ik het reinigingsritueel waarvoor ik de CÎME Skincare Box gebruik. Ik doe wat Recette de Pureté reinigingsolie op mijn rechter- en linker wijs- en middenvinger en wrijf dat goed in mijn ogen. Ik ga dan vol voor de panda-look. :-) Ik vind het ongelooflijk dat zelfs de meest hardnekkige mascara hier gemakkelijk mee afgaat. Daarna doe ik een beetje water op m’n vingers en wrijf m’n hele gezicht in met die olie. Dan maak ik herbruikbaar watje nat en wrijf al het vuil van m’n gezicht. Daarna spray ik er de Rosée de Roses micellaire reinigingslotion op en dep ik af met een droge handdoek. Daarna twee pompjes van de Under My Skin herstellende dag- en nachtcrème om de nacht in te gaan.

Soms in een langere draaiperiode, merk ik dat mijn huid begint te weten van de hoeveelheid make-up. De poriën raken verstopt, je krijgt kleine puistjes hier en daar.. Sinds ik dit ritueel echt dagelijks doe, heb ik nergens meer last van. Het helpt ook als de productie zelf gebruik maakt van ‘cleanere’ producten zoals die van CÎME. Ik vraag daar altijd naar als ik ergens aan de slag ga. Zo zet ik die goede gewoonte ook verder op mijn werk.

Hoe probeer jij je badkamerkastje groener te maken?

Ik heb een paar jaar geleden besloten om echt geen rommel meer aan te kopen en ga heel vaak op zoek naar producten met de Yuka-app in de hand die toch een goede aanwijzing geeft van wat de ingrediënten in een product nu precies betekenen. Ik heb een tijdje shampoo-bars gebruikt, maar vind het voor lang haar met droge punten soms nog wel moeilijk om daar de geschikte match voor te vinden. Maar er zijn ook alternatieven met glazen shampooflessen of flacons gemaakt van gerecycleerd materiaal (zoals bij CÎME). Verder koop ik bamboe tandenborstels, wattenstaafjes gemaakt van bamboe en gebruik ik wasbare make-up doekjes voor de reiniging.

Eigenlijk heb je ook niet zoveel verschillende producten nodig! De cosmetica-industrie wil je natuurlijk heel hard wijsmaken dat je voor elke dingetje een ander product nodig hebt, maar dat is helemaal niet zo. De olie die ik gebruik voor mij huid, is evengoed voor m’n haar, voor na een bad, het scheren, enzovoort. De Himalaya crème gebruik ik ook voor vanalles en nog wat. Ik smeer die op droge plekjes, op muggenbeten, op genezende wondjes, op verbrande plekjes, en allerlei andere irritaties.

Wat is je ultieme beauty-tip?

Sinds een paar jaar drink ik nog weinig of geen alcohol en ik merk dat mijn lichaam daar enorm blij mee is. Eigenlijk trek ik de lijn graag door die ik voor cosmetica heb getrokken. Zo weinig mogelijk ‘rommel’ in mijn lichaam stoppen, want dat komt er op één of andere manier toch uit. Ik merk dat ik veel energieker ben en minder last heb van lichamelijke kwaaltjes als ik gezond eet en drink en genoeg slaap. Dat vertaalt zich ook rechtstreeks in mijn huid.

Wat is je grootste beauty-blunder?

Ik had eens van die ontharingsstrips gekocht. In het pakje zaten ook kleine strips voor in je gezicht. Ik dacht dat eens te proberen voor de donshaartjes boven m’n bovenlip. Dat was een mislukking van formaat, ik bleef achter met een soort van brandwonden boven m’n lippen. Sindsdien blijf ik daar gewoon braaf af, want ik heb ook helemaal geen last van teveel haartjes op die plaats. Zo zie je maar dat ‘de industrie’ jou soms probeert te overtuigen van dat er ergens iets mis is, terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo is. En zadelt je dan zo op met problemen die je eerder niet had.

Wat zijn de momenten in vrije tijd waar je echt van kan genieten en tot rust van kan komen?

Ik hou enorm van warmte. In de winter neem ik graag een heel warm bad, ga ik graag naar de sauna (veel minder dan ik zou willen), en ik merk dat ik voor reizen ook altijd bestemmingen uitkies in de zon - ook al ben ik ook enorm benieuwd naar bijvoorbeeld het mooie IJsland, Zweden, Schotland en Patagonië.
Aan de andere kant geniet ik ook enorm van in de natuur zijn, en helemaal ‘in mijn lijf zijn’. Surfen is een manier om volledig in het hier en nu te komen, en één te worden met de natuur. Ik doe dat winter en zomer en dat geeft wel een kick als je bij 0°C een surfsessie hebt bij de opkomende zon. Van die ‘crispy mornings’ zijn heel speciaal. Koud, maar toch bijzonder mooi. Mocht ik zo’n sessie kunnen afsluiten met een verwarmend saunabezoek, zou het plaatje helemaal compleet zijn. ;-)

Waar hecht jij belang aan in het leven?

Ik ben een grote fan van authenticiteit en puurheid. Ik ben redelijk ongevoelig voor dingen die ‘nep’ of geconstrueerd zijn. Ik probeer met mijn platform The Fieldwork ook meer bewustzijn bij mensen te stimuleren. Omdat ik geloof dat bewustzijn het begin is van een betere wereld. Niemand is perfect, en iedereen heeft andere battles te leveren. Het heeft weinig zin om dat met elkaar te vergelijken. Maar voor iedereen geldt wel: je bewust zijn van wie je bent en hoe je leeft, is een mooie basis om van te vetrekken en beter te proberen doen.

Hoe hou jij het kind in jezelf wakker?

Ik probeer mezelf jong en fris te houden door regelmatig nieuwe dingen te proberen. Een beetje de Pipi Langkous-gedachte ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’. Zo heb ik me de laatste 5 jaar gewaagd aan surfen, muurklimmen, skateboarden, slacklinen en gravelbiken. Vaak vinden we het superlogisch dat een kind een nieuwe skill aanleert, zoals pakweg skateboarden, maar vinden we iemand van in de 30 die wat sukkelt in het skatepark, raar. Ik probeer dat taboe toch wat te doorbreken. Spelen houdt een mens jong, dus ik probeer daar bewust regelmatig tijd voor te maken. Mijn nieuwste hobby is trouwens petanque. :-)

Wat is jouw rol in de Female Empowerment vandaag, en hoe hoop je hiertoe bij te dragen?

Ik hanteer het principe ‘lead by example’. Ik doe alles wat ik wil en laat me niet tegenhouden door beperkende overtuigingen van de maatschappij. Die weerstand, die ís er wel (elke vrouw die ooit een meisje was, heeft hier ervaring mee), maar het gaat erom te tonen dat het ook anders kan, en daarmee anderen te inspireren. Zowel mannen, als vrouwen. We dienen ook zélf meer vertrouwen en geloof te hebben dat er geen barrières verbonden hoeven te zijn aan ons geslacht. Integendeel, net door onze vrouwelijke energie, kunnen we aan bijvoorbeeld ondernemen en leiderschap elementen toevoegen die een enorme meerwaarde betekenen.

Add To Cart