Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

Interview: Jolien from the CÎME team

by Jona De Graeve |

Want a sneak peek of what it's like at the CÎME office? Meet our staff members and discover our best kept beauty secrets. 

This month: Jolien hosts CÎME workshops.

(This Interview is in dutch!)

Omschrijf jezelf? 

Ik ben een creatieve, sociale en positieve persoon die je meestal terugvindt op goede concerten, in lekkere restaurantjes of exotische landen. Ik woon nu, na 2 jaar in Zuid-Oost Azië, in bruisend Brussel. Ik geniet enorm van alle facetten van onze hoofdstad ontdekken, maar ik vertoef tussendoor ook nog graag bij vrienden en familie in mijn geboortestad Aalst. Professioneel ben ik aan het werk als UX Designer (in mensentaal: ik bekijk en ontwerp websites vanuit het perspectief van de gebruikers) en in mijn vrije tijd ga ik regelmatig fietsen met de koersfiets, doe ik aan yoga en ben ik een full-time cat mom! 

 

Leeftijd? Huidtype?

Ik ben 25 jaar en heb een gemengde huid. Ik heb mij tijdens mijn puberjaren ontelbare keren proberen categoriseren in 1 kotje bij menig huidtest in de Joepie en COSMO, maar met mijn donkere haar, witte huid met sproeten en groene ogen was dit niet evident. Ik weet nu vooral dat ik een iets vettigere T-zone heb en in de winter erg gevoelig ben aan de koude en droge zones. Ik ontdekte recent ook dat mijn huid tevens vatbaar is voor stress en vermoeidheid, bijhorende maag-en darmgevoeligheden, hormonale veranderingen etc, dus ik probeer hier ook pro-actiever en zo natuurlijk mogelijk te handelen.

 

Je bent een liefhebber van biologische producten. Hoe is deze bewustwording er gekomen?

Ik ben altijd al een dieren en natuurvriend geweest, maar de bewustwording is er vooral gekomen door confrontatie. Mensen in mijn omgeving met (huid)kanker, ongeziene pollutie in Shanghai, prachtige stranden vol plastic in Indonesië, whitening ingrediënten in skincare producten in Zuid-Korea enzovoort. Ik ben zeker geen wereldverbeteraar of radicale veganist, maar ik geloof heel hard dat alle kleine beetjes helpen. Ik probeer mijn steentje bij te dragen door zelf geen vlees te kopen of bestellen op restaurant, ik koop geen kledij meer in de grote en goedkope ketens, ik gebruik de auto niet in de stad, gebruik hergebruikbare zakken en waterflesjes etc.


Hoe heb je CÎME leren kennen?

Ik ben zelf opgegroeid in Aalst en dus al van de beginperiode een trouwe volger van CÎME. Tijdens mijn studentenjaren had ik vaak andere prioriteiten, maar de wijsheid kwam met de jaren. Ik volgde een workshop en sinds dan veranderde mijn hele badkamer assortiment langzaamaan naar CÎME. Ik hou er ook gewoon van als het totaalplaatje klopt & dat heb ik heel hard bij deze lijn. Het design is mooi en handig, de geuren zijn aangenaam maar niet te fel, de textuur steeds net goed en de prijzen zijn betaalbaar.

  

Wat is je favoriete CÎME product en waarom?

Ik denk dat dat de Himalaya balm is. Het is zeker niet het product dat ik het vaakst gebruik, maar ik heb er de beste herinneringen aan. Mijn tubes hebben vaak al duizenden kilometers afgelegd, waardoor ze er na een tijdje zalig verschrompeld en onleesbaar uitzien. Maar het is voor mij zo’n all-round product en ik hou enorm van de geur en het kalmerend effect. Ondanks hoorde ik van de andere ambassadrices ook dat het zelfs helpt om puistjes weg te krijgen, top tip!

 

Wat is je ultieme beautytip?

Mijn ultieme beautytip is om af en toe eens naar buiten te gaan zonder make-up. Ik droeg vroeger iedere dag (lichte) make-up, maar tegenwoordig kies ik vaak voor weekends en heel soms zelfs werkdagen zonder. Gewoon een mooi gereinigde huid, een dagcreme en that’s it. Quality time en ademruimte voor de huid!


Wat is je grootste beauty blunder?

In het Britney Spears tijdperk epileerde ik mijn wenkbrauwen superdun, net zoals ieder meisje toen. Achteraf gezien zag dat er megaraar uit omdat ik van nature vrij zware wenkbrauwen heb. Ben dus zeer blij dat die trend volledig omgeslaan is momenteel!

 

Hoe ziet jouw dagelijks beautyritueel eruit?

Ik ben eigenlijk vrij lui op vlak van beauty. Ik slaap liever 10 minuten langer dan 10 minuten voor de spiegel naar mijn eigen gezicht te staan staren. ’S Ochtens was ik mijn gezicht met water en gebruik ik enkel de rosée de roses om te reinigen omdat het snel moet gaan. Vervolgens ga ik nooit de deur uit zonder een toefje daisy delight. ’S Avonds neem ik meer tijd om te reinigen en kies ik voor de combinatie van recette de pureté en rosée de roses. 1 keer per week probeer ik ook een goede scrub te doen, in combinatie met een facemask en hairmask verwen ik mijzelf dan op een welness avondje.

 

Hoe probeer jij je badkamer kastje groener te maken? 

Goede vraag! Buiten de producten van CÎME en de complete ban van “commerciële badproducten” is er zeker nog meer ruimte voor verbetering. Zoals ik al zei ben ik niet de persoon die plots 180 graden gaat draaien maar probeer ik altijd kleine stapjes te zetten naar een groener leven. Ik ga nu overschakelen op herbruikbare watjes en ik schafte onlangs ook een cup aan, al heb ik met het dat laatste nog steeds wat moeilijk. De ene overstap gaat nu eenmaal vlotter dan de andere!

Add To Cart